קובוט
רובוט קולבורטיבי או בשמו המקוצר קובוט, זו המצאה חדשה יחסית בתעשיית הרובוטיקה. אבל, נכון להיום כבר קיימים מספר סוגים שונים של הקובוטים. הצלחתם המיידית במגוון רחב של תעשיות עוררה חדשנות מהירה במוצרים, וכתוצאה מכך נולדו ארבעה סוגים עיקריים של רובוטים שיתופיים.
הסוגים השונים של קובוטים מוגדרים על ידי תכונות הבטיחות והתכנות העבודה שלהם, והאופן שבו הם נמנעים מפגיעה בבן אדם שעלולה להיות מסוכנת. כל סוג של רובוט שיתופי מפעיל שיטות וטכנולוגיות ייחודיות לשמירה על מרחב עבודה בטוח. הבדל זה מגדיר לאילו סביבות הם מתאימים ביותר.
הימור בשילוב קובוט במפעל
חברות רבות מהמרות על שימוש ברובוטים שיתופיים בתהליכים תעשייתיים. הם מספקים דיוק ואופטימיזציה לתהליכים, וכתוצאה מכך שרשראות ייצור באיכות ובפרודוקטיביות גבוהות יותר.
קובוטים יכולים לבצע כמעט כל סוג של עבודה, הודות למגוון המלא של אביזרי שיתוף פעולה שניתן לספק. בדרך כלל הם ישמשו לביצוע משימות שחוזרות על עצמן יותר ולכן כבדות ומונוטוניות יותר לביצוע על ידי המפעילים. בנוסף, הם יכולים לבצע משימות שעלולות להוות סיכון בריאותי, או כאלה הדורשות טמפרטורות קיצוניות או עם חלקים חדים או רעילים לבני אדם.
KUKA מציגה שלושה דגמי קובוטים חדשים: 3, 11, ו 15 ק”ג. הודות ליכולות כושר הרמה מורחבות, אורך זרוע ארוך משמעותית ודרגת הגנת IP גבוהה יותר. שני הקובוטים הקלים הרגישים מתאימים למגוון רחב של משימות ויישומים חדשים.
עם הקובוטים הקלים של סדרת LBR iisy, הרובוטיקה הופכת לקלה!
מכיוון שההפעלה מתבצעת תוך דקות ספורות, אפילו ללא ידע מוקדם ברובוטיקה או מיומנויות תכנות. זה מתאפשר על ידי מערכת ההפעלה החדשה KUKA iiQKA.OS שבעזרתה קל ואינטואיטיבי לשימוש.
תחומי יישום אופייניים עבור הרובוטים השיתופיים של סדרת LBR iisy הם באוטומציה גמישה של משימות איסוף ומקום, הרכבה, בדיקה וטיפול וכן טעינה ופריקה של מכונות. כל הרובוטים הקובוטים בסדרת LBR iisy מתאימים ליישומים תעשייתיים, מציעים יחס מחיר/ביצועים טוב מאוד וכוללים שירות KUKA מלא.
תכנות פשוט
חומרה מהשורה הראשונה פוגשת תוכנה אינטואיטיבית: בשילוב עם iiQKA.OS החדש, סדרת iisy LBR מבטיחה חווית רובוטיקה חדשה לחלוטין. הקובוטים מוכנים לשימוש תוך פחות מ-90 דקות! ותכנות באמצעות פונקציות גרירה ושחרור, הוראה נוחה באמצעות המפקד הארגונומי ובקרת המפעיל באמצעות ה-smartPAD pro הופכים את הרובוטיקה לקלה ומהירה מאי פעם.
חיישני המומנט המשותפים של הקובוטים מאפשרים פעולה ללא גדר בטיחות. מקלים על הוראה באמצעות הדרכה ידנית ואם רוצים, שיתוף פעולה בטוח ושיתוף פעולה בין בני אדם לרובוטים. חברות קטנות ובינוניות במיוחד נהנות מההפעלה המהירה של LBR iisy. ללא מאמץ אינטגרציה גדול וללא צורך בידע מיוחד.
קטנים ונוחים לתפעול
משקל הרמה של שתי גרסאות קובוט ה-LBR iisy החדשות היא 11 ו-15 ק”ג בהתאמה. הטווחים הם 1,300 ו-930 מ”מ בהתאמה. שני הרובוטים ניתנים להרכבה על הרצפה וגם על התקרה או על הקיר. ועומדים בדרישות דרגת ההגנה IP54. כך הם מוגנים מפני אבק ולחות.
יתר על כן, בטיחות האדם היא בראש סדר העדיפויות באוטומציה עם ה-LBR iisy cobots! מהתכנון מניעת פציעה ועד ליישום פונקציות הבטיחות של מערכת הרובוט. הרובוטים השיתופיים נשלטים באמצעות המיקרו KR C5 החוסך מקום. המאפשר להפעיל את מערכת הרובוטים ב-230 וולט ובכך הופך את מגוון היישומים הפוטנציאליים לגמישים עוד יותר. יצרנית הקובוטים KUKA מציעה אביזרים המתואמים בצורה מושלמת עם המערכת הכוללת. אלה כוללים, למשל, תפסנים או חיישני ראייה ליישומי אוטומציה שונים.
סוגים עיקריים של רובוטים שיתופיים
- רובוטים שיתופיים המוגדרים לעצור ב”ארוע” בטיחות. מיועדים ליישומים בעלי אינטראקציה מינימלית בין הרובוט לעובדים אנושיים. בדרך כלל, סוגים אלה של רובוטים שיתופיים למעשה ממנפים רובוט תעשייתי עם סדרת חיישנים המפסיקים את פעולת הרובוט כאשר אדם נכנס למעטפת העבודה.
- מהירות והפרדה: סוגים אלה של רובוטים שיתופיים דומים לרובוטים שיתופיים המפוקחים על בטיחות בעבודה שהם ממנפים רובוט תעשייתי. עם זאת, מהירות והפרדה רובוטים שיתופיים משתמשים במערכות ראייה מתקדמות יותר להאטת פעולות כאשר עובד אנושי מתקרב ולעצור את הפעולה לגמרי כאשר עובד קרוב מדי לרובוט.
- קובוט עם הגבלת כוח. סוגים אלה של רובוטים שיתופיים בנויים עם פינות מעוגלות וסדרה של חיישני התנגשות חכמים כדי לזהות במהירות מגע עם עובד אנושי ולהפסיק את הפעולה. רובוטים שיתופיים אלה, המשתמשים בזרועות רובוטיות שיתופיות, כוללים גם מגבלות כוח בכדי להבטיח שהתנגשויות לא יגרמו לפציעה.
- הכוונה ידנית. רובוטים שיתופיים אלה מצוידים במכשיר מונחה ביד שבאמצעותו מפעיל שולט ישירות בתנועת הרובוט במצב אוטומטי. כשהוא במצב אוטומטי, הרובוט המבצע משתף פעולה המונחית ביד של המפעיל. זה מאפשר לרובוט, למשל, לתמוך במשקל של חומר עבודה כבד. בזמן שהמפעיל מזיז אותו למקומו, ובכך להפחית את הסיכון של המפעיל לפגיעה חוזרת בלחץ. ניתן להשתמש ביכולות דומות כדי “ללמד” או לתכנת רובוט. אך כראוי, הדרכת יד כפעולה שיתופית מתרחשת בזמן שהרובוט נמצא במצב אוטומטי. במהלך הייצור הרגיל, בעוד שהתכנות אינו מתבצע במצב אוטומטי ואינו משמש במהלך הייצור.
קובוט זהו פיתוח חשוב בתעשיית הרובוטיקה. טכנולוגיית האוטומציה הראשונה המאפשרת הפעלה בטוחה ישירות לצד עובדים אנושיים. ארבעת סוגי הרובוטים השיתופיים צצו בטווח זמן קצר יחסית וקרוב לוודאי שיופיעו עם התבגרות התעשייה.
לסיכום
חשוב להבין כי קובוט איננו תחליף לרובוט תעשייתי. קובוט יש לו יתרונות משלו על פני רובוט תעשייתי, אבל הוא איננו מסוגל לבצע פעולות מורכבות, מהירות, עם כושר הרמה גבוה ולאורך זמן. רוב הקובוטים מתוכננים לעבוד עד 5 שנים, כשרוב שעות היום הם אינם בפעולה. שכן, כל פעולה שוחקת להם את המערכות הפנימיות שאינן ניתנות לתיקון, אלא להחלפה.
השוק היום מוצף בכמות החברות שמציעות קובוטים. אבל לא כל קובוט יכול לבצע משימה מדוייקת ולאורך זמן. יש להסתכל הרבה מעבר לנראות שיווקית יפה של קובוט, למול מפרט ויכולות טכניות בפועל.
חברת KUKA היתה מבין החלוצות בפיתוח קובוט בעל 7 צירים. הכולל בתוכו אלמנתים של בטיחות גבוהה, אמינות לאורך זמן, יכולות תכנות מתקדמות ועוד. הרובוט הקולבורטיבי של KUKA הינו מבין היחידים בעולם שמיושם גם בתחומי הרפואה השונים. שכן הוא בעל יכולות מתקדמות וגמיש מצד המפעיל. למידה נוסף על הקובוט, אנא לחצו על הקישור.